❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖ ❖
Slide 1 Slide 1 Slide 1

Restaurant Casa Capsa

Traditia gustului

       

Restaurantul Capsa este din anul 1886 locul “oficial” de intalnire a personalitatilor din politica, gazetarie, arta si cultura. Grigore Capsa a fost cel care a inlocuit in Bucuresti izul oriental cu parfumul occidental, cel care a facut trecerea de la baclava si sarailie la cofeturi, ciocolata, ganache si “bonbon”-uri. Tot aici, la Casa Capsa, se dadeau cele mai importante dineuri din Bucuresti, iar in 1920, la invitatia Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, sosea în Bucuresti celebrul maresal francez Joseph Jacques Cesaire Joffre.



Traditie


Marele cofetar Grigore Capsa, furnizor al Casei Regale, a creat în cinstea maresalului o prajitura de ciocolata care sugera forma cilindrică a caschetelor militare franceze. Maresalul Joffre suferea de diabet, fapt pentru care maestrul cofetar cu studii la Paris a inventat o prajitura care putea fi consumată fara riscuri din partea oaspetelui. Prajitura a primit numele “Joffre” si a facut înconjurul lumii, fiind preluata de bucataria franceza, din a carei traditie fusese inspirata.

Pentru orice eveniment


Impartit in doua saloane care comunica intre ele - Salonul Rosu si Salonul de Marmura, Restaurantul Capsa este ideal si pentru organizarea evenimentelor corporate sau festive, petreceri sau mese private.

Retete unice


Meniul diversificat, cu retete din bucataria romaneasca si internationala, atmosfera intima, amprenta personalitatii Casei Capsa, vor satisface gusturile, preferintele si exigentele Dvs.

Slide 1 Slide 1 Slide 1 Slide 1
Meniu a la carte